Spännande nyheter inom sociala medier – Twitter, Facebook och YouTube

Nu i dagarna händer det spännande saker både på Facebook och YouTube.

YouTube – världens största film- och musiksamling, samt näst största sökmotor har gjort om sitt utseende rätt ordentligt.

Utseende liknar numera så som Facebook ser ut på smartphones och Ipad. Det är mycket lättare att få överblick, känns även som om rekommendationerna är bättre än förut. Om man prenumererar på olika kanaler (vilket jag verkligen rekommenderar att man gör) så blir det nu ännu lättare att se vilka uppdateringar som kommit. Det är även enklare att lägga in nya kanaler. Sen så är det givetvis mer integrerat med Google+ men även lite oväntat Facebook.

Så vad händer mer i sociala medier? Twitter har gjort en rejäl uppdatering av sitt utseende även de. I Sverige är ju Twitter inte vidare stort men för de som arbetar mer globalt är det BIG news! Så vad nytt har Twitter att erbjuda? De har ändrat sitt utseende så att även det liknar Facebooks nya mobila utseende. Detta innebär att blir lättare att se andras tweets men främst att det underlättar internagerandet med andra som twittrar – på alla plan – både de som kommenterar dig, nämner dig eller bara diskuterar samma ämne. Utöver detta har Twitter även gjort brandpages dvs gjort det lättare att för företag/organisationer att synas på Twitter. Sedan har de även gjort det möjligt för användare att bädda in sina tweets. Kanske inte mycket att hänga i granen för svenskar men i många länder kommer det vara stort. Kolla in twitters egen nya videopresentation nedan:

Och så har vi Facebook. Fortfarande den stora giganten. Vad har de då hittat i dagarna? För oss vanliga dödliga så släpper de nu timeline. Så vi kan lugnt säga att de faktiskt riktigt stora förändringarna ovan kommer vara ingenting i jämförelse med den relativt lilla förändringen som timeline innebör – för Facebbok användarna kommer inte gilla den. Läs mer om den här.

Publicerat på december 8, 2011, i Medietips, Sociala medier och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: