Medietpis: Vithet i svensk spelfilm, Filter, Det är upp till dig!

Efter att ha gett er massor av filmtips till julhelgerna, och även ljudbokstips – så kommer här lite lästips:

Efter diskussionen kring filmen Play – så vill vi ännu en gång tipsa om Hynek Pallas avhandling Vithet i svensk spelfilm. Den är mycket intressant läsning om hur Sverige och svenskarna ser ut i svensk film. Läs och fundera på vilken bild den svenska filmen ger av Sverige i omvärlden likväl som här hemma.

Senaste numret av Filter är som vanligt mycket bra. Så om ni vill ha en bra tidning att läsa i jul – köp senaste numret  – nummer 23 – vars huvudartikel handlar om svenska filmarbetare utomlands. Utöver det finns det som vanligt massor av annat bra att läsa.

Med tanke på den aktuella domen mot journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson tänkte vi även tipsa om Maj Wechselmanns nya bok: Det är upp till dig! som ni kan läsa en utmärkt recension av här: http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/maj-wechselmann-det-ar-upp-till-dig-om-olja-folkmord-och-dina-pengar  Läs boken och se filmen http://www.folketsbio.se/filmer/filmer/1071 . Man blir inte direkt glad av sådan läsning och film men ibland kan även besk läsning vara bra.

Annonser

Posted on december 22, 2011, in Böcker, Medietips, Tidningar and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: