Göteborgs Filmfestival, Oscars, Guldbaggar och lite annat

På torsdag tjuvstartar Göteborg International Film Festival (GIFF) med att visa the Descendants. Filmens skapare, den personligen trippelt oscarsnomierade regissören, manusförfattaren och producenten Alexander Payne kommer hit och har en Masterclass efter filmen. Missa inte…

Apropå Oscars – den film som fick flest nomineringar och som sägs vara 3D-filmens räddning: HUGO kommer inviga BUFF i Malmö i år. Se den där eller på en #D-biograf nära dig. Lite roligt att en barnfilm är för första gången? den filmen med flest oscarsnomineringar.

På temat Oscarsnomineringar – Nadir och Simin – en seperation – Guldbaggebelönad för bästa utländska film – fick två nomineringar – bästa utländska film och manus. Har ni möjlighet se den på bio.

En katt i Paris som vi skrivit om här tidigare blev nominerad för bästa animerade film – Välförtjänt!

På temat animerad film med djur så vann Lennart och Ylva-Li Gustafsson Gullspiran på guldbaggegalan. Välförtjänt tycker vi som vet att Binke kan inte flyga är en av världens bästa barnfilmer.

Slutligen – om ni är i Göteborg fr.o.m. fredag och under filmfestivalen och råkar gilla film (en ganska vanlig kombo) så missa inte GoKinema – ett mycket spännande sätt att komma närmare det som händer bakom kullisterna inom filmen. Kolla in tider etc på länken nedan:

Gokinema | Scandinavian Movement of Cinematic Skills.

Annonser

Posted on januari 25, 2012, in föreläsningar, Filmer, Medietips, TV and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: