TV och reklam: , Framtidens TV, nya TV-siffror och reklam, playtittande samt Super Bowl

I dagens SvD finns det mycket spännande att läsa för er som arbetar med TV, reklam, marknadsföring och dylikt i skolan. I artikeln: Striden om tittarna trappas upp | Näringsliv | SvD. så kan man läsa hur de kommersiella tv-kanalerna samt SVT tänker inför 2012. I Sverige börjar vi få en mycket intressant TV situation som är rätt unik för Sverige. I Sverige minskade TV-tittandet för första gången sedan 2005. I USA är trenden den motsatta – TV-tittande framför TV apparaterna ökar igen. I Sverige så ökar reklamkostnaderna likaså, även de som vill betala för reklam ökar. Dock minskar som sagt tittarna och det finns inte inte tillräckligt med TV-tid att sända reklam i.

I en annan artikel i SvD skriver man om playtittandet som ökar – som våra egna erfarenheter visat så är SVT dominerande. Det intressanta är att många elever knappt känner till vad SVT visar i sin tablå men kolla på SVT Play. SVT play är enligt denna artikel dubbelt så stort som TV4s playkanaler.

Vad gäller reklam har även SvD en mycket intressant artikel om Super Bowl reklamen idag den 4/2. Här får man massor bra siffror kring hur reklam, ses, sprids efter den stora matchen imorgon. För majoriteten svenskar är Super Bowl helt okänt men tänk er melodifestivalen korsat med Vm-final i fotboll x 2. Det är enormt det är så stort att man på de stora TV-kanalerna har program innan om vilken reklam som kommer visas, man visar trailers för reklamfilmerna, och många läggs ut innan för att få en socialbuzz. Årets stora reklamfilmer kan ni redan se nu här:

samt de stora film trailers:

samt Hunger games som ni kan se här:

http://www.imdb.com/video/imdb/vi1187553561/

Annonser

Posted on februari 4, 2012, in Filmer, IKT, Medietips, nedladdningar, Sociala medier, Tidningar, TV and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: