Medietips/Lektionstips: Page one, SVT 1 DOX kl 22.00

Vad är journalistik? Är god journalistik döende? Kommer internet och sociala media ersätta journalistik som vi känner den? Detta är inga små frågor – rent utav är de riktigt stora frågor som tacklas i den utmärkta dokumentären Page One som SVT visar idag 15 maj på SVT1 kl 22. Page One handlar om NY Times och de problem som denna jätte möter idag då man säger att journalistiken är döende. Vi arbetar just nu en hel del med UNESCO och för för dom är Fri press och journalistik några av de största frågorna som finns. De försöker på alla upptänkliga sätt få andra länder att få en fri press. Utan fri press – ingen demokrati. Läser man deras Läroplan för Media and Information Literacy finns det väldigt mycket fokus på detta. Läs den gärna på bit.ly/milsverige. Studera gärna Modul 1, 2 och 3. Använd de frågor som finns där för att analysera filmen. Tills den visas kan ni se trailern här:

På filmens hemsida finns mer information och den kan ni se här:

http://www.magpictures.com/pageone/

SVT:s sida finns här: http://svt.se/2.174794/1.2795251/page_one_-_ett_ar_pa_new_york_times och filmen kommer sedan finnas på SVTPlay för er att arbeta med i skolan. Förutom att arbeta utifrån UNESCO:s frågor så kan ni jobba med mediefrågor utifrån UR:s programserie: Medialized – handledningar, lärarhandledningar och annat studiematerial finner ni här:

http://www.ur.se/Produkter/164394-Medialized

Använd gärna dessa för att analysera Page One.

Annonser

Publicerat på maj 15, 2012, i föreläsningar, Filmer, IKT, lektionstips, mediekritik, Medietips, MIL, Sociala medier, Tidningar, TV och märkt , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: