Föreläsningstips och medietips: MOVE Filmfestival | Umeå | Fotbollsfilmfestival

Som alla säkert vet pågår nu en mycket spännande festival i Umeå. För er som missat den så heter den MOVE. Den startar idag 12 oktober. Kanske dags att ha vägarna förbi Umeå? Ett av festivalens program är fotbollsfilm. Här ges möjlighet att se många fotbollsfilmer som inte visats i större skala tidigare. Kolla in programmet: MOVE Filmfestival | Umeå | Fotbollsfilmfestival.
För att göra det hela bättre så kommer dessa filmer att kompletteras med föreläsningar – dessa kan ni läsa om här: http://www.moveumea.se/forelasningar/forelasare/. Till exempel föreläser jag, Mikael Kowalski, på måndag kl 18:30 på Pub Freja. Vad jag föreläser om?

En halvlek med fotboll och film

Fotboll sägs vara en sport där man spelar i 90 minuter och i slutändan vinner Tyskland. I filmens värld får vi se så många andra aspekter av världens största sport. Filmpedagogerna Folkets Bio guidar genom fotbollens magiska värld som den skildras i film. Ni kommer få se filmklipp från alla världens hörn, med kvinnor såväl som män, unga som gamla, rika som fattiga. Fotboll och film kan vara allt och inget – kom på denna föreläsning och lär er mer.

Ett litet smakprov på en film som det kommer visas klipp ifrån:
15 oktober börjar även Tjugo5 – Norrlands skolbiofestival. Missa inte denna – vad ni än gör!
Även på denna kommer en viss Mikael Kowalski föreläsa, på tisdag kan ni få en analys av Hunger Games. Ni vet väl att det finns en mycket bra och lång filmhandledning av den filmen som kan läsa här.
Mer information om tisdagens program och festivalens program kan ni läsa här:

Publicerat på oktober 12, 2012, i föreläsningar, Filmer, Filmfestival, Medietips och märkt , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: