Är du Medie- och InformationsKunnig min lille vän? Anmäl dig till MIK-dagen 30 januari

Nej, vi har inte gått under jorden. Det är bara det att just nu upptar arbete med UNESCO och deras läroplan om Medie- och InformationsKunnighet all vår tid. Förförra veckan var vi i Barcelona och Kairo för att samtala om internationella samarbeten kring denna läroplan. Vi jobbar med ett förord till den svenska versionen som skall lanseras i mars. Vi jobbar även för fullt med att skapa en interaktiv version av läroplanen åt UNESCO och UNAOC (United Nations Alliance of Civilizations). Utöver detta planerar vi för fullt så att MIK-dagen den 30 januari kommer bli så bra som bara möjligt. Givetvis hr ni väl redan anmält er? Om inte gör det här: MIK-dagen | Kultur i Väst.

Ni kan även läsa här: MIK-dag

mik dag 2013 bild_Page_1

Under veckorna som gått sedan vårt senaste inlägg här på bloggen har det hänt mycket som hade varit intressant att tala om som på olika sätt berör MIK (Medie- och InformationsKunnighet). Vi befann oss t.ex. i Kairo under protesterna mot Mursi – på plats kan man säga att omvärldens medierapportering tedde sig rätt märklig. Frågor kring medierapportering, yttrandefrihet och representation är alla viktiga delar av UNESCOs läroplan. Det är även grundstommen i den Freedom of Expression Toolkit som de håller på att utveckla och som kommer finnas med i deras interaktiva läroplan. Hur skolskjutningen i USA skildras och debatteras är en annan fråga som känns väldigt MIK. Och så har vi den där videon som är världens mest spelade klipp på YouTube – MIK även den – snart uppe i 1 miljard visningar. Avslutningsvis – MIK – handlar inte enbart om IKT, Film eller dylikt – det handlar om information lika mycket som om media. Jobbar ni med bibliotek är denna hjälpsamma resurs en mycket bra hjälp:

http://www.libraries.rutgers.edu/rul/lib_instruct/riot/

Glöm inte heller att MIK (Medie- och InformationsKunnighet) handlar om demokrati, mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och jämlikhet. Ett bra aktuellt exempel:

Så ge er själva en julklapp och fortbilda er den 30:e januari på Bergakungen!

Annonser

Posted on december 17, 2012, in Dataspel, föreläsningar, IKT, lektionstips, mediekritik, Medietips, MIK (Medie- och InformationsKunnighet) and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: