Instagramupploppen fortsättningen…Gymnasierektorer ska erbjudas utbildning i sociala medier – Studio Ett

Det är snart MIK-dag. Vi arbetar på alla håll och kanter med alla möjliga frågor som berör Medie- och InformationsKunnighet. En av dessa kompetenser är den kring nya medier som t.ex. sociala medier och som t.ex. Instagram. Debatten och samtalet kring vad som hände i Göteborg i december fortsätter. Lite av helgens uppdateringar i frågan:

SR P1 – studio Ett hade detta reportage om den utbildning vi tillsammans med Cybernormer arbetar med just nu: Gymnasierektorer ska erbjudas utbildning i sociala medier – Studio Ett.

I Aftonbladet skrev två av de inblandade unga tjejerna om sina egna upplevelser och erfarenheter – läs för det ger ett lite annorlunda perspektiv.

Och samtidigt har det kommit ut en bok som berör ämnet fast från ett annat håll: Skrivbordskrigarna av Lisa Bjurwald. Ämnet här är hur extremister använder sig av nätet. Bjurwald har synts och hört mycket i media de senaste dagarna – som här och här.

skrivbordskrigarna

Det är mycket just nu – detta var en liten uppdatering kring Instagramupploppen. Karl Dahlstrand som vi arbetar tillsammans med skrev denna lilla blänkare.

Annonser

Publicerat på januari 28, 2013, i Debatt, IKT, mediekritik, Medietips, MIK (Medie- och InformationsKunnighet), Sociala medier och märkt , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: