Instagramupploppen fortsättningen…Gymnasierektorer ska erbjudas utbildning i sociala medier – Studio Ett

Det är snart MIK-dag. Vi arbetar på alla håll och kanter med alla möjliga frågor som berör Medie- och InformationsKunnighet. En av dessa kompetenser är den kring nya medier som t.ex. sociala medier och som t.ex. Instagram. Debatten och samtalet kring vad som hände i Göteborg i december fortsätter. Lite av helgens uppdateringar i frågan:

SR P1 – studio Ett hade detta reportage om den utbildning vi tillsammans med Cybernormer arbetar med just nu: Gymnasierektorer ska erbjudas utbildning i sociala medier – Studio Ett.

I Aftonbladet skrev två av de inblandade unga tjejerna om sina egna upplevelser och erfarenheter – läs för det ger ett lite annorlunda perspektiv.

Och samtidigt har det kommit ut en bok som berör ämnet fast från ett annat håll: Skrivbordskrigarna av Lisa Bjurwald. Ämnet här är hur extremister använder sig av nätet. Bjurwald har synts och hört mycket i media de senaste dagarna – som här och här.

skrivbordskrigarna

Det är mycket just nu – detta var en liten uppdatering kring Instagramupploppen. Karl Dahlstrand som vi arbetar tillsammans med skrev denna lilla blänkare.

Annonser

Posted on januari 28, 2013, in Debatt, IKT, mediekritik, Medietips, MIK (Medie- och InformationsKunnighet), Sociala medier and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: