Bloggarkiv

European Media and Information Literacy Forum

Första Europeiska Media and Information Literacy Forum startar idag i Paris.

Sverige representeras av Professor Ulla Carlsson vid NORDICOM och Filmpedagogerna Folkets Bios Johan och Fredrik Holmberg. Vi hade önskat så se många fler svenska kollegor här i Paris.

Vi avundas våra Nordiska vänner från Danmark, Norge och Finland. De är många från varje land representerande institutioner, organisationer och verksamheter.

Untitled-1

10
10
Annonser

Film i Skolan

På avdelningen Film och samhälle söker man nu en ny medarbetare. Som sådan hoppas även vi att du blir en del av våra liv. Är du intresserad av att söka tjänsten kan du läsa mer om den här:

http://www.sfi.se/sv/om-svenska-filminstitutet/Lediga-jobb/Filminstitutet-soker-en-redaktor-for-Film-i-skolan/

Image

Image

2011 kom Skolverket med en undersökning som visade att kunskapen om källkritik hos svenska skolungdomar var god. Vi vet inte riktigt hur vi skall tolka en sådan utsaga eftersom vi inte tycker att den stämmer. Inte någon grupp av lärare vi mött sedan dess har heller hållit med om Skolverkets slutsats. Enligt alla som vi träffat förhåller det sig snarare precis tvärt om. Hur god är kunskapen på detta område inom lärarkåren? Anpassar man sina kunskaper till den nya tekniken och medieutvecklingen? Får lärare fortbildning i dessa så väsentliga frågor?

Därför är det mycket spännande att ta del av en alldeles nyutkommet examensarbete som handlar om just denna fråga. Lärarstudenterna Kenny Svensson, Malin Thörner och Marylill Nätt Mönsmo vid Institutionen för Pedagogik vid Högskolan i Borås släppte för ett par veckor sedan sin undersökning om elevers informationssökande på internet och diskuterar även lärarnas roll i sammanhanget och synen på sin egen kompetens. Bered dig på spännande och aktuell läsning.

Till uppsatsen : )

%d bloggare gillar detta: